Hírek, aktualitások
Hírlevél
Név 
* E-mail

Feliratkozás
 

Cégünkről

Cégünk az MRE-H Kft. 1992 óta van jelen a Magyar piacon. Kezdetben a fő profil speciális mezőgazdasági berendezések – ipari zöldség betakarítók – forgalmazása, szervizelése volt, amit később általános csapágy és gépalkatrész kereskedelemmel bővítettünk.

1997-98-tól mondhatjuk, hogy bekapcsolódtunk a bányaiparba az akkor még Angol rész-tulajdonosunkon keresztül – cégünk 2004-óta teljesen magyar tulajdonú -, aki akkoriban az EXTEC cég egyik beszállítója volt. Pár évig tartó EXTEC-es együttműködés után vettük fel a kapcsolatot a Finlay céggel – jelenleg TEREX Finlay -, mivel a Finlay vizes osztályozókat is tudott ajánlani, ami a Magyar piacon akkor keresett termék volt. Az EXTEC-el való együttműködés végét a Finlay osztályozói mellé – akkoriban a Finlay még csak osztályozókat gyártott - a HARTL Anlagenbau törőgépeinek a felvétele jelentette 2004-ben. 2008 év elejéig párhuzamosan dolgoztunk együtt a két beszállítóval, bő három év alatt csak törőből 22 darab Hartl gépet értékesítettünk, főként pofástörőt recycling munkára. 2005-től a Finlay a TEREX szárnyi alatt elkezdte fejleszteni a törőgépeit, így 2008-ban döntés elé kényszerültünk a két beszállító között, aminek a végeredménye egy hosszú távú képviseleti szerződés megkötése a TEREX Finlay-el. Mára már a TEREX Finlay a több mint ötven éves tapasztaltával és a TEREX nyújtotta piaci bővítéssel a mobil törő és osztályozó piac meghatározója, bizonyoz szegmensekben abszolút piacvezető. Folyamatos fejlesztések eredményeként úgy a törőgépek terén - pofás törők, röpítő törők, kúpos törők - mint az osztályozóknál teljes termék palettával rendelkezik.

Idő közben 2004-2005-ben profil tisztítást hajtottunk végre, leépítettük a mezőgazdasági és csapágy üzletágat és ezzel körülbelül egy időben a Cégünk teljes mértékben Magyar tulajdonba került. 2005-től az cégünk fő teékenysége a törő- és osztályozógépek forgalmazása, szervizelése.

2010 újabb mérföldkő. A TEREX törő és osztályozó gépei nek forgalmazása mellett megkaptuk a teljes TEREX földmunkagép palettájának a forgalmazási jogát, ami jól kiegészítette a meglévő törő és osztályozó gép termék csoportot, igy a feldolgozó gépekhez már biztosítani tudtuk a szükséges kiszolgáló gépekt is. A jól ismert márkanevek - Atlas gumikerekes és lánctalpas kotrói, Schaeff homlokrakodók és kotrók, Fermec kotró-rakodók - és minőség, valamint tapsztalt, jól szevezett csapatunknak köszönhetően cégünk az MRE-H kft mára a törő és osztályozók után  földmunkagép pacon is ismert névvé vált.

Cégünk összesen 10 fővel dolgozik, amiből 3 értékesítő, 4 -5 szerelő, 2 adminisztrátor, 1 fő műszaki háttér munka.

2008-ban új telephelyet építettünk, ennek a bővítése jelenleg is tart, ahol egy helyre tudtuk költöztetni az irodát és szerviz bázisunkat.

 

Orisek Péter

ügyvezető